Bufandy sjaal van fair trade alpaca wol - Handgeweven sjaal - Take it slow
It’s time to make conscious choices; it’s time time to Take it slow

Bufandy - sjaals van Alpaca wol

Bufandy - sjaals van Alpaca wol
block
block
Min: €0 Max: €70

Bufandy Fabian Doble blue whale

Fabian Doble blue whale is een prachtige sjaal van het merk Bufandy. Deze tweezijdige sjaal is aan de ene kant grijs, aan de ander kant heeft de sjaal een prachtige blauw melange kleur. De sjaal geeft dubbel zoveel stijl mogelijkheden! 

€69,00

Bufandy Fabian Doble black and sandstone

De Fabian Doble black and sandstone heeft een prachtige warme kleur door de combinatie zwart en bruin/goud. De sjaal is heerlijk zacht door de Alpaca wol en is hierdoor hypoallergeen. Een echte musthave voor de herfst maanden.

€69,00

 

Bufandy sjaals van fair trade Alpaca wol

Bufandy is een merk waar Take it slow heel erg blij van wordt. Bufandy combineert namelijk de ambacht van een handgeweven sjaal met een minimalistisch en modern design. De kwaliteit van de Alpaca wol die van de sjaals afspat, heeft niet veel meer nodig dan een bescheiden kleurtje. Bovendien kriebelen die deze sjaals niet. De tijdloze Bufandy sjaals zijn fair trade gemaakt van natuurlijke materialen. En dat is waar wij bij Take it slow enorm van houden.

Bufandy sjaals van fair trade Alpaca wol

 

Het verhaal van Bufandy

Tijdens een reis naar Ecuador kwam Dorien Straathof van Bufandy op een markt in aanraking met prachtige sjaals gemaakt van Alpaca wol. De wollen sjaals waren afkomstig van een weverij in het noorden van Ecuador. In samenwerking met deze lokale weverij worden de Bufandy sjaals met de handgeweven. Nadat de stof geweven is, worden de stoffen op maat geknipt en bewerkt met aan elkaar gebonden gedroogde distels. Hiermee worden de sjaals geborsteld om ze een natuurlijke uitstraling te geven. Als laatste wordt de sjaal licht gestreken. Door de hitte krijgt de sjaal een mooie glans. Wanneer je een Bufandy sjaal aanschaft, steun je dan ook de families uit de weverij en houd je de ambacht van het weven in stand. Bufandy staat voor eerlijke en natuurlijke producten.

 

Verschillende soorten Bufandy Sjaals

Bij Take it slow vind je Bufandy sjaals in drie verschillende uitvoeringen. Van effen white canvas, steel blue of dark olive tot aan ombre kleurencombinaties of een extra dikke tweezijdige uitvoering. Allen even prachtig natuurlijk!

 

  1. Fabian: De Fabian komt in een effen kleur, in veel kleuren opties. Voor iedereen zit er wel een passende kleur bij.
     
  2. Fabian Doble: De Fabian doble heeft twee kleuren, aan elke kant een. hierdoor is de sjaal ook wat dikker dan dan de Fabian. Deze sjaal helpt je de koude winterdagen door.

  3. Fabian Ombre:  De Fabian Ombre heeft een prachtig kleurverloop tussen twee kleuren in het midden van de sjaal. Voor wie net even wat anders wilt. 

 

Alpaca wol is zacht en isolerend, en kriebelt niet

De Bufandy fair trade sjaals voelen heerlijk zacht aan door de lange zachte en zijdeachtige haren. De wollen sjaals isoleren tegen zowel kou als hitte. Hierdoor is het een sjaal om het hele jaar door te dragen. Daarbij is alpacawol ook nog eens waterafstotend. Bij het spinnen van de alpaca garens worden geen chemische of mechanische processen gebruikt. Dit maakt de natuurlijke vezel tot een milieuvriendelijk product. In tegenstelling tot schapenwol dat prikt op de huid vanwege haar grove vezels, heeft alpaca een veel zachtere vezel en bevat het geen lanoline. Hierdoor is Alpaca hypoallergeen. Overigens is Alpacawol enorm duurzaam door de sterke vezels. Producten van Alpaca gaan veel langer dan 1 seizoen mee. Van een Bufandy sjaal heb je jarenlang draagplezier!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij je de beste ervaring op onze website geven. Manage cookies