Shop Rhumaa dameskleding - online in de Take it slow webshop - Take it slow
It’s time to make conscious choices; it’s time time to Take it slow

Scandinavisch design met Zuid-Afrikaanse print

Scandinavisch design met Zuid-Afrikaanse print
block
block
Min: €0 Max: €5

Binnenkort vind je hier meer slow fashion items ...

Rhumaa; nieuw in onze webshop

Rhumaa is een in Amsterdam gevestigd kledingmerk die inspiratie haalt uit Zuid-Afrikaanse kunst. Rhumaa vertaalt per collectie een nieuw verhaal door een samenwerking aan te gaan met een Afrikaanse, vaak jonge, kunstenaar. Het kledingmerk brengt verhalen, kunst en cultuur dichterbij elkaar door jonge kunstenaars een platform te geven waar zij hun talent kunnen laten zien. Rhumaa vertelt het verhaal van de kunst via de geprinte details van het kunstwerk. Maar ook door de toepassing van design, kleur, hoge kwaliteit en duurzame stoffen. Het is prachtig om te zien hoe een kunstwerk uit Afrika omgetoverd kan worden tot een minimalistische, verfijnde en moderne print.

Rhumaa maakt kleding van hoge kwaliteit en luxe, duurzame stoffen als lyocell. De kleding is voor moderne en vooruitstrevende vrouwen die meer willen leren over waar hun kleding vandaan komt en door wie het gemaakt is. Rhumaa ontwerpt twee keer per jaar een collectie die zowel stijlvol als duurzaam is. De basis van elke collectie is een kunstwerk van een jonge Afrikaanse kunstenaar. De Take it slow selectie bestaat uit mooie gebreide truien en tops, blouses en jurken.  

 

De eerlijke productie van Rhumaa kleding

Veel van de collectie wordt in Portugal geproduceerd omdat vakmanschap en kwaliteit voorop staan bij de Portugese fabrikanten. De meeste fabrieken zijn familiebedrijven en voeren hun familiewaarden en filosofieën door in hun werk. Iets wat wij bij Rhumaa en Take it slow heel belangrijk vinden. Ook wordt Rhumaa kleding gemaakt in Turkije en Peru bij leveranciers met een transparant en eerlijk productieproces.

 

De Rhumaa Foundation

Bij de start van het bedrijf is de Rhumaa Foundation opgericht, omdat dit naadloos aansluit bij het idee en concept van Rhumaa. Een percentage van de winst gaat naar de Rhumaa Foundation. Met deze foundation ondersteund Rhumaa verschillende projecten en programma’s in Kaapstad, die jonge kunstenaars uit de onderontwikkelde gemeenschappen helpen om hun creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen en daarmee hun kansen op de banenmarkt vergroten.

Rhumaa kleding online te bestellen bij Take it slow

Shop bij Take it slow de nieuwste Rhumaa jurken, t-shirt, blouses en truien online. 

 

  • Fashionable duurzame modemerken op één plek
  • Gratis verzending vanaf € 50,- binnen Nederland
  • Op werkdagen voor 14.00 besteld, morgen in huis!
  • Snel antwoord op al je vragen via WhatsApp
  • Eerlijk & verantwoord shoppen waar en wanneer jij wilt!

Rhumaa Global organic textile standardoeko tex standard rhumaa

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij je de beste ervaring op onze website geven. Manage cookies